2011. Február 28., hétfő

 

dr. Szabó András: Költözés - 2011!

Szépen halad a piarista palota felújítása, és minden bizonnyal 2011 áprilisában kezdődhet a költözés, a gimnázium már ott fejezheti be a tanévet. Pakolnak a Mikszáth téren, lassan elhagyjuk az épületet, amely 58 évig volt a piarista rendház és gimnázium otthona.

1953-ban kényszerítette a kormány a Rendet, hogy adja át impozáns és jól felszerelt iskoláját az államnak, amely a pesti egyetem bölcsészkarát helyezte el az elrabolt épületben. Az épület elvételét már 1953 februárban elhatározta Rákosi Mátyás, ami számomra azt bizonyítja, hogy nincs „jó” és „rossz” kommunista, csak kommunista, akinek az írásos szerződés sem számít, „átlépi”, ha pillanatnyi érdeke ezt diktálja. 

58 évfolyamnak ezután a Mikszáth Kálmán tér jelentette a piarista iskolát, a rendházat, a kápolnát. 58x80 diák, ez 4640 fiút jelent. Tanáraink többször ejtettek szót a régi, „az eredeti” iskoláról, de nem panaszkodtak sokat. Inkább azon gondolkoztak, hogyan érhetnék el, hogy ezen a sokkal szűkebb helyen, rosszabb körülmények között is otthon érezzük magunkat. Minden nap bebizonyosodott, hogy a tanításban legfontosabb a tanár személyisége.   
Kovács tanár úr, akinek a fizika óráin soha nem gyulladt ki, szakadt el, borult fel semmi. (Mennyire csodálkoztam, miután az általános iskolában a kísérletezés szinte mindig valami nagy bajjal járt együtt.) De érthető, a tanár úr sokszor órákat készült előre a kísérletekhez. Emlékszem, csak pár percig szomorkodott és bosszankodott, amikor a nagy nehezen kölcsön adott éggömb a Magyar Televízióban a nemtörődöm munkatársak hibája miatt megsérült. Szinte azonnal a helyreállítás szervezésén dolgozott.
Kincs tanár úr (osztályfőnököm), bár hamar látszott, hogy szinte reménytelen, de azért nem adta fel, meg akart tanítani az orosz nyelvre és a pontosságra.
Kemenes igazgató úr, bámulatos energiával csinált mindent. Audiovizuális nyelvtanítás, legalább képen megismerjük Párizst (ekkor elég nehéz volt oda eljutni mint turista), az iskola irányítása, majd a katolikus középiskolák vezetése.
Gál tanár úr, aki katonai szolgálata következtében néha ülni sem tudott az ízületei fájdalma miatt, de bátorított minket, még egy birodalom sem tartott ki nagyon sokáig, a Szovjetunió sem lesz örök. Már régen nem voltam diák, amikor édesapám megismerkedett vele (vidéken dolgozott, édesanyám járt a fogadóórákra). A tanár úr emlékezett rám, hogy jó diákja voltam, év végi dicséretre javasolt, és mint két, katonaviselt ember, nagyon baráti viszonyba kerültek édesapámmal.
László tanár úr, akinek nem csak az előadásai voltak elegánsak, de civilben is mindig úgy nézett ki, mint egy gróf.
Maklári tanár úr, tanítás közben sem tudott elfeledkezni arról, hogy a minőségi zene micsoda nagyszerű művészet, és akinek köszönöm, hogy a reneszánsz és a barokk zenét meghallgattam, majd meg is szerettem.
Sóczó tanár úr, csak jóval túl a negyvenen értettem meg, miért kedvelte és idézte annyiszor Goethét.
Jelenits tanár úr, aki példakép és igazodási pont évtizedek óta.  
Fel kellene sorolnom az összes tanárt, de már erre is azt mondják, hosszú voltam.
Szóval 58 évig a Mikszáth Kálmán tér volt a piarista rend budapesti otthona. Most tavasszal költözik az iskola, de úgy vélem, nem csak avató ünnepségre lesz szükség a Piarista közben, de egy búcsú ünnepségre is a Mikszáth téren.
Még egyszer, mint ballagáskor, be kell járjuk ezt az „ideiglenes” iskolát!

Budapest, 2011. február 15.
Üdvözlettel: dr. Szabó András (1969-1973)


Nagyböjti lelkigyakorlat

A Magyar Piarista Diákszövetség tagjai és a budapesti iskola szülői közössége részére  Zsódi Viktor Sch.P. tanár úr 2011. április 7-8-9-én  (csütörtökön, pénteken és szombaton) a  18 órakor kezdődő szentmisében nagyböjti lelkigyakorlatot tart a Mikszáth Kálmán téri Piarista Kápolnában.

A szentmisék előtt 17 órától kezdődően szentgyónást lehet végezni.
 
Mindenkit szeretettel várunk!


Felhívás!

Kedves Öregdiáktársak!
A tagnyilvántartás Adatbázisában a munkálatok során előfordulhatnak tévesztések, melyeknek következtében nem mindenki kapja meg a Piarista Diákot, aki várja; illetve kap olyan tagunk is, aki nem kérte. Minkét esetben kérünk visszajelzést, ha adódik ilyen.
Bármilyen eltérést tapasztaltok, a következő lehetőségeken keresztül várom az észrevételeket:
csepely38@gmail.com, vagy +36303187199, illetve hétfői napokon 10-től 17-ig személyesen vagy telefonon a +3614864432  számon. A hét többi napján üzenetrögzítősként működik.
Üdvözlettel: Csepely Péter


Májusban Lénárd Ödön Labdarúgó Torna lesz öregdiákoknak

2011. május 7-8-ai hétvégén rendezi meg a Magyar Piarista Diákszövetség a piarista iskolákban végzettek országos kispályás labdarúgó tornáját a 100 évvel ezelőtt született Lénárd Ödön emlékére.
A rendezvényt a váci tagozat szervezi meg, és a váci Piarista Gimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon ad otthont neki, nem titkoltan hagyományteremtő szándékkal.

Szeretettel várunk minden jelenleg is működő iskola vagy tagozat részéről egy csapatot a kétnapos megmérettetésre. A szállást, az étkezést az iskola épületében oldják meg. A sporton kívül szombat este közösségi program (vetélkedő, csocsóbajnokság egy kis piarista bor mellett), vasárnap reggel közös mise várja a résztvevőket.

Várjuk tehát Szeged, Kecskemét, Budapest, Göd, Nagykanizsa, Mosonmagyaróvár öregdiákjait a Dunakanyarba egy kis sportra, "hitre, tudásra, szép életre, jóra."!

A Magyar Piarista Diákszövetség Váci tagozata
Kapcsolat, nevezés, bővebb információ: Mikesy Árpád (06203465442, 
mikesy@freemail.hu).

Amit feltétlenül tudni kell:
- Egy csapat legfeljebb 8 emberből állhat.
- A nevezési díj 2.500 forint fejenként, amely magában foglalja a szállás, a szombati meleg vacsora, a vasárnapi reggeli költségét, valamint a torna lebonyolítási költségeit is.
- A rosszabbul szerepelt csapatoknak is érdemes maradniuk, mert vasárnap az alsóház csapatai megküzdhetnek a kézilabda mintájára létrehozott, serleggel jutalmazott- elnöki, azaz Igazgatói Kupáért.
- Minden iskolánk képviseltesse magát!
- Minden csapat legalább 5 mérkőzést játszik, nincsenek hamar kiesők!

PROGRAM
Május 7., szombat
13.00-tól megérkezés, szállás elfoglalása, rövid séta,
14.15 ünnepélyes megnyitó,
14.30 I. forduló,
15.00 II. forduló,
15.30 III. forduló,
16.00 IV. forduló,
16.30 V. forduló,
17.00 VI. forduló,
18.15 Meleg vacsora,
19.30 Esti vetélkedő, ismerkedés.

Május 8., vasárnap
8.00 reggeli,
9.00 szentmise,
10.30 Felsőház és alsóház, I.forduló,
11.00 Felsőház és alsóház, II. forduló,
11.30 Felsőház és alsóház, III. forduló,
12.00 Felsőház és alsóház, IV. forduló,
12.30 Bronzmeccs,
13.00 DÖNTŐ,
13.30 Eredményhirdetés, búcsúzás.
Ha bármi kérdésetek van, akkor kérlek keressétek Mikesy Árpit (06(30)-283-1923).
Üdvözlettel: Balázs Sándor, MPDSZ ifjúsági alelnök


Diákcsere a kecskeméti és a salzburgi testvériskola között

A Kecskeméti Piarista Gimnázium jó kapcsolatokat ápol „testvériskolájával”, a Salzburgban igen szép környezetben, a Schönleitenstrasse 1-ben található PG Herz-Jesu-Missionare gimnáziummal. Ennek egyik megnyilvánulása volt a ferbruár 25-ei indulással tervezett iskolalátogatás, melyre 15 diák „nevezhetett be”.
Az elszállásolás helyi – salzburgi – családoknál volt, a testvériskola 9. évfolyamos diákjainak vendégszeretetét élvezve.
Az iskolalátogatás, a baráti kapcsolatok kiépítése és kiszélesítése, a német nyelv gyakorlásának lehetőségei mellett síprogram is csábította a jelentkezőket. Az osztrák testvériskola viszontlátogatására június 23-29. között kerül sor.
K.T.


Rangos tudományos előadások helyszíne a Váci Gimnázium díszterme (Váci Műszaki és Természettudományos Programok)

A Váci piarista gimnázium díszterme rangos eseményeknek ad méltó helyet.

Minden hónap utolsó csütörtökén 19 órás kezdettel előadásokat tartanak azon magyar mérnökök, kutatók, akik eddigi kutatási és fejlesztési eredményeikkel a világszínvonalon állnak. Szeretettel várnak  mindenkit, elsősorban egyetemistákat, középiskolásokat, középiskolai tanárokat Léváról, Fülekről, Ipolyságról, Zselízről, Losoncról, Balassagyarmatról, Gödről, Dunakesziről ... -egyszóval Vác vonzásköréből –
(2011 első félév előadásai)

Ízelítő a témákról: MAKROKOZMOSZ-MIKROKOZMOSZ
(űrkutatás, csillagászat, nanotechnológia, tüzelőanyagcellák) – témakörön belül:
- Magyar űrkutatás - műholdak a műszereink? (Információkinyerés az űrből jövő adatokból)   
- Magyarország első hazai fejlesztésű műholdja (MASAT-1) hamarosan kilövésre kerül 
- Hol lehet a Földhöz hasonló élet az UNIVERZUMBAN ?
- Nanotechnológia csodái
- Üzemanyagcellák, HY-GO a magyar hidrogénhajtású jármű.


Rádiós szentmiseközvetítés volt a kecskeméti piarista templomból

Február 6-án, vasárnap a 10 órakor kezdődő diákmisénket a kecskeméti Szentháromság Piarista Plébániatemplomból az MR1 Kossuth Rádió és a Magyar Katolikus Rádió is közvetítette.

A szentmise főcelebránsa és szónoka Nagy Attila Sch.P. volt. A szertartáson a Piarista Templom Liturgikus Kórusa énekelt, vezényelt Katonáné dr. Szabó Judit kórusvezető. Orgonán közreműködött Fehérvári Gábor, a Piarista Iskola énektanára.

A mise végén Balázs-áldást adtunk. (A "balázsolásban" Szent Balázs püspök közbenjárását, segítségét kérjük híveinkre mindenféle betegség és baj ellen.)


Hírek az Otsztrák Diákszövetség életéről

Az Osztrák Piarista Diákszövetség titkárától, Mathias Rieger barátunktól rövid tájékoztatást kaptunk a szövetségük utóbbi időben rendezett programjairól. Megtudtuk, hogy a gimnáziumi épületben novemberben egy régi piarista diák, Dr. Alexander Zembsch előadást tartott a mesterséges csípőízületről. Ezen az összejövetelen határozták el, hogy mostantól kezdve egy orvoscsoport  a gimnáziumi épületben rendszeresen fog összejöveteleket szervezni. Ezen aktuális szakmai vélemények kicserélésére, egyben az érdeklődők részére előadások tartására fog sor kerülni.

Decemberben rendezték meg a hagyományos piarista Adventestét, szintén a gimnázium épületében. A 10-14 év közötti diákok betlehemi játékkal tették emlékezetessé az esti programot. Az ünnepi eseményen tanárok, diákok, szülők és volt diákok nagy számban jelentek meg.

Arról is tájékoztatást kaptunk, hogy március 19-én rendezik meg a 36. piarista bált, melyre szövetségünk vezetősége részéről Oberfrank Ferenc elnököt és Várgedő Tamás választmányi elnököt, valamint kapcsolattartónkat (Kölcsei Tamást) meghívták. A bált ismét az igen előkelő Auersperg Palota (képünkön) pompás termeiben tartják, ott ahol a tavalyi bálon a BBC a bálról közvetítést adott, sőt az ott látott keringőt filmre is vették. Ilyen előzmények után biztosak abban, hogy az idei bál is színpompás esemény, igazi ünnep lesz. Tavasszal a közgyűlésükön ismét lehetőség kínálkozik arra, hogy az évente oly alaposan kiválasztott kiváló piarista borokat a tagok megkóstolhassák. Szintén tavaszra tervezik azt a konferenciát, melyen a szövetségük jövőjéről, főleg tevékenységük „aktivizálásáról” lesz szó.
Kölcsei Tamás


Mosonmagyaróvári híreink

Kedves Tamás! 

Köszönöm válaszát. Örömmel olvasta a Hírlevél február 14-ei számát. Nem lehet könnyű havonta időben elkészülni vele. Örülök a "Piarista" híreknek, mert a Piarista Rend és Rendtartományunk életéről innen kapunk híreket. A csiksomlyói honlap is nagyszerű. Sárközi Sándor igazgató urat tőlünk helyezték el Erdélybe, öregdiák összejöveteleken mindig érdeklődnek utána. Munkája egyik eredményét nagy örömmel tapossuk, ugyanis ő fedette le többek között szép burkolattal a nagy iskolaudvart.
Úgy látszik, én már csak halálhírekkel tudok bekopogni. Úgy érzem, érdemes lenne a  február 7-én elhunyt Dr. Ottofi Rudolf, Győr város alpolgármesteréről, egykori budapesti piarista diákról megemlékezni.  1950-ben szülletett, 1964-68-ban járhatott a gimnáziumba. Ottofi Rudolf után lehet keresni az Interneten, ott bővebb információk vannak róla. Az  engesztelő szentmise áldozatot Pápai Lajos püspök úr 2011. február 14-én, 14.00 órakor mutatta be a győri Bazilikában.  A végső búcsúztatásra bácsai Szent István Király Templomban került sor. A temetési szertartást is a Püspök úr végezte.
Többször elhangzott, hogy piarista diák volt...

Nyugodjék békében!

Vidámabb hír:  Mosonmagyaróváron a "Közéleti Akadémia" előadássorozat keretén belül a KÉSZ, Zsidanics Közéleti Társaság, Barankovics Akadémia, KDNP szervezésében két előadás hangzott el február 11-én:

CSALÁD ÉS TÁRSADALOM 
- előadók: KISS MIKLÓS evangélikus esperes, KAPUI JENŐ c. kanonok plébános, FARKAS ISTVÁN piarista igazgató 
ÁLLAMIGAZGATÁS ÉS CSALÁD - előőadó: RÉTVÁRI BENCE államtitkár, volt piarista diák. 
/A Zsidanics Közéleti Társaság mostani piarista alapítás./ 

A mosonmagyaróvári Cselley házban "MÚZEUMI ESTÉK" című ismeretterjesztő előadássorozat keretén belül, február 24-én FARKAS ISTVÁN a Piarista Iskola igazgatója tart előadást a következő címmel: MAGYARÓVÁR ÉS A PIARISTÁK. 

Jó híreket kívánok a sok munkához! Baráti szeretettel: Lángné Ria, Mosonmagyaróvár


Szerzetesek és papok közös ünneplése a kecskeméti piaristáknál

Február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján ünnepi szentmisében emlékeztünk meg a megszentelt élet ünnepéről. Az esti mise főcelebránsa Szabó István házfőnök volt, a szentbeszédet Nádudvari Miklós mondta. 

A közös szentmisét díszvacsora követte, melyen az egyházmegyés papság és a piaristák mellett az alábbi szerzetesrendekből voltak jelen:

  • pálosok (Petőfiszállás-Szentkút)
  • kordás nővérek (Kecskemét)
  • bencés nővérek (Tiszaalpár)
  • szalvátor nővérek (Kecskemét).

Piarista vacsora Vácon, immáron hatodik alkalommal

Hatodik alkalommal tartottuk meg 2011. február 18-án, a kecskeméti piarista hagyomány nyomán, az immár rendszeresnek nevezhető Piarista vacsorát a váci tagozat szervezésében. A szokásosnak nevezhető arányban jelentek meg kb. kétharmad arányban az iskolabezárás előtti öregdiákok és a maradék egyharmad részben a rendszerváltás utáni öregdiákság.

 

Természetesen a volt és mostani tanári kar egy része is képviseltette magát: Nyeste Pál igazgató úr, Nemes György atya, Pinke József tanár úr, (akinek most jelent meg új könyve Váci utcák, váci emberek címmel), valamint a tartományfőnök úr, Urbán József is.

A remek kétfogásos vacsorát szentmise előzte meg, majd a vacsora után az iskola nemrég átadott, felújításon átesett dísztermének bemutatása következett. A fiatalok vezetésével a váci tagozat öregdiák klubjának szabad beszélgetése zárta az estét. A vacsora menüje sült csirke és tokányosan elkészítet sertésszelet volt, vegyes körettel és savanyúsággal. Nem hiányzott a finom vörösbor sem az asztalokról, akadt köztük Piarista Bor is. Házi recept alapján készített diótorta zárta a fogásokat.
A szervezés oroszlánrészét az idősebb generáció vállalta magára, melynek stafétabotját jelképesen idén továbbadták a fiataloknak, hozzátéve, hogy természetesen vendégként szívesen jönnek a további vacsorák rendezvényeire is.
Mintegy százhúsz fő vett részt az eseményen, noha a késő estig tartó klub-béli beszélgetésbe csak kevesen csatlakoztak, azok is inkább a fiatalabb generációból. A klub zárása kb. fél kettő tájban történt az élet kisebb és nagyobb dolgainak megbeszélése után.
Várva a legközelebbi találkozás lehetőségét, örömmel adok hírt az ilyen és hasonló rendezvényekről, Vácról.

Remélem, évről évre egyre többen leszünk jelen a váci piarista vacsorán!
2011. február 23.
Kosinsky József, Vác, 1998 A


Piarista Filmklub

A következő Piarista Filmklub időpontja: 2011. március 4.
Jelenleg Woody Allen filmeket nézünk, ezek közül  márius 4-én a Vicky Cristina Barcelona című film kerül vetítésre.
 
A két amerikai barátnő - Vicky és Cristina - Barcelonába érkeznek egy hosszú vakációra. A józan és jegyben járó Vicky a katalán kultúrát tanulmányozná és nem akar kalandokba bonyolódni. A szertelen Cristina viszont a boldogságot és az élet értelmét szeretné megtalálni a maga keresetlen módján, miután első rövidfilmje a szerelemről nem hozta el neki a sikert. Mindkettőjük életét felkavarja, mikor megismerkednek Juan Antonio-val, a sármos festővel és annak lökött, szuicid és közveszélyes exnejével, Maria Elena-val.
 
A vetítés a Mikszáth téri épület Zenetermében lesz és 18 órakor kezdődik.
A film utáni beszélgetésre és borozásra is sok szeretettel várunk mindenkit!

Strommer Dávid és Domonkos


Rudolf Schnackenburg: Jézus Krisztus személye a négy evangélium tükrében

Rudolf Schnackenburg (1914–2002) „a 20. század második felének minden bizonnyal legjelentősebb katolikus exegétája német nyelvterületen" (Joseph Ratzinger). Teológiai munkásságának legkiemelkedőbb alkotásai közé tartoznak azok a kötetek, amelyekkel a Herder Verlag újszövetségi kommentársorozatát gazdagította. Közéjük tartozik a Jézus Krisztus személye a négy evangélium tükrében, amely a teljes evangéliumi exegézis összegzéseként is felfogható.

Schnackenburg a Würzburgi Egyetem professzoraként szerzett évtizedes oktatói tapasztalatok birtokában mutatja be olvasóinak az evangélisták Jézus Krisztusról rajzolt képét, középpontba állítva Jézus személyének kimeríthetetlen titkát. Részletes elemzései megvilágítják a négy evangélium sajátos vonásait, egymáshoz fűződő viszonyát, hagyománytörténeti összefüggéseit és szemléletbeli eltéréseik ellenére is megállapítható belső egységét. Schnackenburg az evangéliumokban rögzített hagyomány életszerűségéből indul ki, azaz főként azt vizsgálja, hogy az I. század konkrét körülményei között milyennek mutatkozott Jézus Krisztus az alakjára visszatekintő első keresztény csoportok szemében.

L'Harmattan Kiadó, Budapest, 2010, 312 oldal, 3100,- Ft


Acél Zsolt: Orpheus éneke

Megjelent Acél Zsolt kecskeméti piarista tanár doktori értekezése, amelyet az Eötvös Loránd Tudományegyetemen 2009 májusában védett meg:
Orpheus éneke – Ovidius metapoétikus elbeszélései a Metamorphosesben
(Classica & Theoria 2, sorozatszerkesztők: Déri Balázs és Tamás Ábel)
Ráció Kiadó, 2011, 256 oldal, 2800,- Ft
 

Ovidius és Orpheus: egy költő a korai császárság Rómájából, egy másik a görög mitológia örök jelenéből. Az Átváltozások 10. könyvében a két költő hangja összeolvad: az ovidiusi elbeszélő átadja a szót a mitikus dalnoknak, aki az egész mű szempontjából kulcsfontosságú történeteket beszél el. Olyan történeteket, amelyek éppen a költői alkotás természetéről és különösen a Metamorphoses poétikájáról árulnak el igen sokat, különösen akkor, ha a megfelelő kérdésekkel faggatjuk őket. Acél Zsolt monográfiája erre vállalkozik: arra, hogy – a klasszika-filológia eszköztárának immár szerves részeként – a 20–21. századi irodalomtudomány különféle megközelítési módjait alkalmazva rámutasson Orpheus énekének korszerűségére, s mindeközben egy pillanatra se tévessze szem elől annak az esztétikai hatásnak a jelentőségét, amelyet a római költő éppen Orpheus alakján keresztül állít a középpontba, immár két évezrede meghatározva a művészet mágikus, varázslatos dimenzióiról való gondolkodást.
Acél Zsolt piarista szerzetes, klasszika-filológus, irodalomtörténész, a Kecskeméti Piarista Iskola tanára. Kutatási területe az Augustus kori irodalom és az ókori művészetelmélet. A monográfiához kötődő publikációkon túl tanulmányai jelentek meg a 19. és 20. századi magyar költészet történetéből.
 
Classica & Theoria könyvsorozat célja ókortudomány és modern irodalomtudomány egymáshoz közelítése, illetve eleve adott közelségük tudatosítása. A sorozatban olyan monográfiák és tanulmánykötetek látnak napvilágot, amelyek antik szövegek értelmezésére a modern irodalom- és kultúratudományok belátásainak alkalmazásával vállalkoznak, illetve amelyek alapvető irodalomelméleti problémákat a klasszika-filológia sajátos szempontrendszere felől helyeznek új megvilágításba.


A Hírlevél olvasóinak kérései, gratulációi, kritikái

Kedves Tamas!

Innen távolból, Denver Coloradóból írok Neked, és egy kéréssel fodulok Hozzád. 1964-ben érettségiztem a Budapesti Piarista Gimnáziumban, és a Piarista Hírleveleket rendszeresen megkapom és igazán élvezettel olvasom minden betűjét. Köszönöm, hogy ilyen mindenre kiterjedő érdekes Hírlevelet szerkesztesz.

Április hónapban haza látogatunk és unokám keresztelőjét a Tatai Kapucinus templomban tartjuk és ott szeretném elénekelni Schubert Ave Maria-ját. Sajnos nem találtam zongora vagy orgonakísérőt. A Hírlevélben olvastam, hogy a Tatai Piarista Diákszövetség szervezésében a Piarista Kápolnában a Tatai Eszterházy Énekegyesület adott koncertet. Talán Ők tudnának nekem ebben segíteni.
Kérlek írd meg a Diákszövetség tatai tagozatanak e-mai címét, és egy nevet, aki tudna ebben segíteni. Az iskolai éveim alatt énekeltem az iskolai énekkarban, és itt a mi Templomunkban, St. Mark-ban is énekelek és csellózom. Már szereztem Magyarországról egy-két énnekkarra szóló kottát Bárdos Lajos szerzeményeit, amit itt a kórussal elénekeltünk nagy sikerrel. De emlékszem sok nagyon szép énekre, amit vasárnaponként énekeltünk, vagy évzárókon. Sajnos ezeknek a kottáját nem tudom megszerezni.
Biztos, hogy van működő énekkar az iskolában, de úgy emlékszem, hogy egy Kalazancius felnőtt énekkar is működik. Ha megírnád, hogy kivel kellene felvennem a kapcsolatot nagyon megköszönném. Fáradságodat előre is köszönöm.

Laudetur Jesus Kristus!
Attila Weiser